Festivalen Ung klassisk 13. til 16. mars

13. til 16. mars er det igjen duket for 4 dagers musikkfest under festivalen UNG KLASSISK. I løpet av festivalen får vi møte 75 unge musikktalenter og dessuten flere profesjonelle musikere, blant andre Kristiansand Symfoniorkester. Sju konserter spilles i Arendal kulturhus og to konserter i Kilden Teater og Konserthus. De til sammen 9 konsertene byr på noe for enhver smak og alder. Det blir skolekonserter, klassisk kammermusikk, ungdomskonsert, konsert med solistprisvinnere i samspill med Kristiansand Symfoniorkester og ikke minst årets finale i Ung klassisk talent med 14 finalister som i hard konkurranse kom gjennom nåløyet på audition i januar. Publikum oppfordres til å benytte anledningen til å til å få med seg konsertene og støtte opp om den eneste klassiske festivalen i regionen som har unge utøvere som satsning. Ung klassisk lover store musikkopplevelser med ungdommelig spilleglede!

14 unge talenter klare for finalen i Ung klassisk!

Festivalen Ung klassisk som arrangeres 13. til 16. mars, hadde lørdag audition med 32 unge musikktalenter fra hele landsdelen. Alle imponerte med flotte prestasjoner som ga fagjuryen en utfordrende jobb med å ta ut de som får delta i den store finalen lørdag 16.mars. I tillegg til finalistene plukket juryen ut noen av kandidatene som blir invitert til å delta på andre spilleoppdrag under festivalen.
14 unge musikere fikk plass i finalen som er inndelt i 4 aldersklasser. Det vanker premier i alle fire klasser og dessuten solistpriser som gir spilleoppdrag med Kristiansand symfoniorkester i 2020. Talentarbeidet i landsdelen er i god utvikling, noe publikum vil kunne glede seg over under Ung klassisk 2019!

Vil dere ha tilskudd må dere rapportere innen 1. januar!

Det nærmer seg fristen for å rapportere for tilskudd til opplæring, øvelser og seminarer som har vært gjennomført høstsemesteret 2018. Alle som har søkt om tilskudd må rapportere i Kuradmin innen en uke etter siste kurs-/øvelsesdag og senest 1. januar. Samme frist gjelder for å sende inn nye søknader om tilskudd for vårsemesteret 2019. Trenger du hjelp til rapporteringen må du kontakte oss snarest og senest 20. desember. Tirsdag og torsdag er dagene da det er lettest å få hjelp. Kontoret er stengt i romjulen. Du finner veiledningsvideoer for avslutning/rapportering av kurs her.

Prosjekter

Aust-Agder musikkråd arbeider med flere prosjekter. De viktigste er:

UNG KLASSISK

I 2019 arrangeres festivalen i perioden 13. - 16. mars. Ung klassisk byr en rekke flotte konserter med unge og talentfulle musikere, med den spennende finalen i talentkonkurransen som høydepunkt. Fullstendig program for 2019 vil ventelig være klart i oktober 2018 og blir da lagt ut på www.ungklassisk.no.

Konsertturnéer

Vi produserer og arrangerer en årlig turné der fokus er samtidsmusikk og utøvende musikere fra landsdelen. Samtidsmusikken får ufortjent liten oppmerksomhet og vi ser det som en viktig oppgave formidle den skattekisten som denne musikken representerer. Klikk overskrift for mer info.

Akustikk

Akustikk i lokaler som brukes til musikk er et forsømt område. Aust-Agder musikkråd har prioritert arbeidet med å skape økt forståelse for at musikklokaler må tilrettelegges for de ulike brukergruppene. Klikk overskrift for mer info

Tilskudd

Aust-Agder musikkråd fordeler voksenopplæringstilskudd, og gir veiledning i andres tilskuddsordninger.

Voksenopplæringstilskudd

Aust-Agder musikkråd fordeler tilskudd til voksenopplæring i musikklivet, og hjelper også medlemmene med å søke om tilskudd.

FRIFOND-tilskudd

AAMR bistår uorganiserte musikkgrupper med ungdom å søke om Frifond-tilskudd.

KOMP - for rytmisk musikk

AAMR hjelper band og andre grupper innen rytmisk musikk med søknader til opplæring.

Musikkutstyrsordningen

AAMR veileder band, folkemusikkgruppper, jazzgrupper og andre grupper innen rytmisk musikk å søke om tilskudd.

Andre tilskluddsordninger

Vi har god oversikt over offentlige tilskuddsordninger til musikk, og kan veilede og svare på spørsmål om flere av de statlige og fylkeskommunale ordningene. Sjekk tilskuddsoversikten og kontakt oss om du lurer på noe.

Kontakt oss

Aust-Agder musikkråd
Postboks 240
4802 Arendal

E-post: aust-agder(a)musikk.no
Tlf 37 00 55 48

 

VIS KONTAKTSKJEMA OG KART