14 unge talenter klare for finalen i Ung klassisk!

14.01.2019 15:06 Skrevet av Aust-Agder musikkråd

Festivalen Ung klassisk som arrangeres 13. til 16. mars, hadde lørdag audition med 32 unge musikktalenter fra hele landsdelen. Alle imponerte med flotte prestasjoner som ga fagjuryen en utfordrende jobb med å ta ut de som får delta i den store finalen lørdag 16.mars. I tillegg til finalistene plukket juryen ut noen av kandidatene som blir invitert til å delta på andre spilleoppdrag under festivalen.
14 unge musikere fikk plass i finalen som er inndelt i 4 aldersklasser. Det vanker premier i alle fire klasser og dessuten solistpriser som gir spilleoppdrag med Kristiansand symfoniorkester i 2020. Talentarbeidet i landsdelen er i god utvikling, noe publikum vil kunne glede seg over under Ung klassisk 2019!

Unge musikktalenter fra 8 til 25 år

Ung klassisk talent, som står sentralt i festivalen Ung klassisk, er en talentkonkurranse for musikkutøvende ungdom i alderen 8 til 25 år. Konkurransen, som hadde audition 12. januar, er åpen for unge musikkutøvere innen klassisk musikk som f. eks. elever i kulturskoler, musikklinjer, orkestre, korps etc. og musikkstudenter som studerer ved UiA, eller musikkstudenter fra Sørlandet som studerer andre steder. Konkurransen har fire aldersklasser.
Finalistene presenteres i en flott finalekonsert i Arendal kulturhus lørdag 16. mars. De konkurrerer blant annet om pengepremier sponset av Sparebanken Sør, og solistoppdrag med Kristiansand symfoniorkester. Finalen i Ung klassisk talent inngår i festivalen som arrangeres for 11. gang i år. Ung klassisk er en viktig visningsarena for de unge som legger ned mange øvings/treningstimer over flere år for å bli dyktige på sitt instrument, og er dermed en viktig samarbeidspartner i talentutviklingsarbeidet på Sørlandet.

Disse gikk videre til finalen

I årets finale vil vi få høre strykere, blåsere, pianister, sangere og gitarist. Yngste finalist er 8 år og eldste 24 år.

FINALISTER

Instrument

Alder

Fra

May-Lin Duong Hansen

Klaver

8

Iveland

Maeve Vetvik

Saxofon

11

Arendal

Kitty Ayshiah Theobald

Klaver

11

Arendal

Catherine Lifei Thibault

Fiolin

12

Kristiansand

Edwind Michael Grosvold

Saxofon

13

Arendal

Eirik Rødal

Klaver

15

Kristiansand

Nora Strømme

Sang

16

Søgne

Katrine Lislevand Pavljuk

Klaver

17

Nodeland

Filip Bråthen Hansen

Fiolin

17

Vennesla

Mathias Schwaiger Pearson

Cello

18

Kristiansand

Inger Margrethe Furre Thommesen

Bratsj

20

Kristiansand

Tomas Laukvik Nannestad

Gitar

20

Arendal

Reidun Pauline Aase

Sang

21

Kristiansand

Defrim Mala

Klarinett

24

Kristiansand

I tillegg til finalistene tok juryen ut 9 deltakere som blir invitert til å spille på andre konserter under festivalen. Mye å glede seg til med andre ord. Det ligger an til en spennende og variert finale.


Kompetent fagjury

Årets fagjury er oppnevnt av Ung klassisk sine samarbeidspartnere og av festivalstyret og består av 5 medlemmer med høy fagkompetanse og erfaring i juryarbeid. Auditionjuryen var: Dag Henrik Skatteboe, Maja Birkeland, Bodil K. Nørsett, Terje Mathisen og Bjørn Rønnekleiv. Det vil bli noen få endringer i juryen til finalen ettersom to av jurymedlemmene i finalen ikke kunne stille på audition. Det er hyggelig å melde at Risør kammermusikkfest sin festivalsjef Eirik Raude stiller i finalejuryen. I tillegg vil Kristiansand Symfoniorkester stille med et jurymedlem i finalen.


Festivalen Ung klassisk 13. til 16. mars

13. til 16. mars er det igjen duket for 4 dagers musikkfest under festivalen UNG KLASSISK. I løpet av festivalen får vi møte 75 unge musikktalenter og dessuten flere profesjonelle musikere, blant andre Kristiansand Symfoniorkester. Sju konserter spilles i Arendal kulturhus og to konserter i Kilden Teater og Konserthus. De til sammen 9 konsertene byr på noe for enhver smak og alder. Det blir skolekonserter, klassisk kammermusikk, ungdomskonsert, konsert med solistprisvinnere i samspill med Kristiansand Symfoniorkester og ikke minst årets finale i Ung klassisk talent med 14 finalister som i hard konkurranse kom gjennom nåløyet på audition i januar. Publikum oppfordres til å benytte anledningen til å til å få med seg konsertene og støtte opp om den eneste klassiske festivalen i regionen som har unge utøvere som satsning. Ung klassisk lover store musikkopplevelser med ungdommelig spilleglede!

Festivalen Ung klassisk 13. til 16. mars - les hele saken


Kontakt oss

Aust-Agder musikkråd
Postboks 240
4802 Arendal

E-post: aust-agder(a)musikk.no
Tlf 37 00 55 48

 

VIS KONTAKTSKJEMA OG KART