Arendal korfestival 6. - 8.juni 2014

Siste nytt: Stiftelsen Arendal korfestival er nå historie og ble avviklet som stiftelse før årsskiftet 2014/2015. Det ble 16 flotte festivaler med mange gode minner. Så får tiden vise om vi satser igjen på ny korfestival, da i musikkrådets egen regi.

Juni 2014:
Styret og stab i Arendal korfestival vil takke deltakende kor og publikum for tre herlige festivaldager med mye sang og moro!
Festivalen i år var den 16. i rekken, og vemodig nok også den siste. Stiftelsen blir oppløst i løpet av 2014, men det er ikke umulig at vi prøver oss igjen med ny korfestival om noen år hvis interessen er der. Riktig god sommer alle sammen!

----------------------

Arendal korfestival ønsker velkommen til sommerens vakreste koreventyr i Arendal 6. til 8. juni 2014! Vi kan love en helg med mye musikalsk og sosial moro, korsang og hyggelig opplevelser i et sommerlig Arendal. Sang, sol og sjø er vårt varemerke!

Festivalen har eksistert i 16 år og har hatt deltakere fra hele landet pluss gjestende kor fra Danmark og Skottland. Ekstra hyggelig er det at mange kor som har deltatt tidligere år velger å kommer tilbake og legger inn festivalen som fast kortur annet hvert år. Flere kor som treffes igjen utvikler seg som vennskapskor og har kontakt utover festivalen.

9 kor fra 8 fylker deltar i år:
Øss blanda, Notodden Mannssangforening, Rause Røster, Mannskoret Ørnen, Tønsbergkoret, Humlekoret, Kvinner og Klang, Kor X, Gjøvik, Sangkoret Dråpen


Festivalprogrammet er nå fastsatt og er i korte trekk følgende:

  • Åpen scene fredag kveld der korene eller mindre grupper med egne musikkinnslag

  • ”Korstafett” i Arendal sentrum lørdag formiddag der alle korene holder konsert på Kanalplassen fra kl 10:30
  • Kirkekonsert kl 14:00 med tema Frihet - grunnloven 200 år i byens flotte Trefoldighetskirke (etter korstafetten). Vi feirer jo Grunnlovsjubileum i 2014 og her bør korsangen ha en sentral plass! Vi satser på at flere kor har repertoar som passer til en kirkekonsert. Vi vil også legge inn noen fellesnummer der korene er med i et kjempekor, noe som vil gi en mektig avslutning av kirkekonserten.
    Fylkesmann Øystein Djupedal åpner konserten med å si noen ord om Grunnlovsjubileet.
  • Lørdag kveld etter middag blir det underholdning/kulturinnslag i Flimra (årets festlokale i leiren) med Egil Ødegård og Kevin Miller som bl.a. har irsk musikk med seg. Deretter blir det dans til levende musikk.
  • Søndag kl 11:30 holder korene en uformell lunsjkonsert i Hove leirsenter før vi runder av med varm lunsj før hjemreise

Overnatting skjer i Hove Leir, der vi disponerer hus som tilbyr enkel, men hyggelig innkvartering. I tillegg byr festivalen på god mat, flotte omgivelser og mange sosiale møteplasser.

 

Du finner dagsprogram nederst på siden.


Festivalen støttes av Aust-Agder fylkeskommune og Arendal kommune.

/share/mime/48/pdf.png Program Arendal korfestival 2014
(festivalprogram-2014.pdf, 196kB)

/share/mime/48/Mimetypes-png-icon.png Flyer Arendal korfestival 2014
(arendal-korfestival-2014-flyer-revidert-nov.png, 536kB)

Kontakt oss

Aust-Agder musikkråd
Postboks 240
4802 Arendal

E-post: aust-agder(a)musikk.no
Tlf 37 00 55 48

 

VIS KONTAKTSKJEMA OG KART