UNG KLASSISK

Ung klassisk 2019 arrangeres 13. til 16. mars - og audition for finaleplass i Ung klassisk talent arrangeres 12. januar 2019. Se info under Ung klassisk audition.


Ung klassisk 2018 ble arrangert 14. til 17. mars og audition for finaleplass i Ung klassisk talent ble gjennomført lørdag 13. januar. Oppdatert informasjon om festivalen finner du på www.facebook.com/ungklassisk og program for siste festival finner du på www.ungklassisk.no.

Opplev fremtidens stjerner nå!
- Talent – målbevisst øving – ungdommelig drivkraft - musikkglede


UNG KLASSISK er en 4 dagers musikkfest der fokuset er unge musikere som utøver klassisk musikk på høyt nivå. Festivalen arrangeres hvert år i mars måned og det deltar vanligvis mellom 70 og 80 unge musikere på konsertene under festivalen. I tillegg medvirker en rekke profesjonelle musikere og ikke minst Kristiansand Symfoniorkester som er en av festivalens viktigste samarbeidspartnere.
Konsertene foregår i hovedsak i Arendal kulturhus og Kilden Teater og Konserthus og det arrangeres mellom 9 og 10 konserter hvert. år.  Publikum kan oppleve flere kammerkonserter, konsert med solistprisvinnere i samspill med Kristiansand Symfoniorkester og ikke minst finalen i Ung klassisk talent med finalister som har kvalifisert seg etter audition som arrangeres et par måneder før festivalen. 
Publikum oppfordres til å benytte anledningen til å til å få med seg mange flotte konserter og støtte opp om den eneste klassiske festivalen i regionen som har unge utøvere som satsning. Ung klassisk lover store musikkopplevelser med ungdommelig spilleglede!

Fremtidens stjerner: fra ungt talent til profesjonell musiker

Festivalens slagord "Opplev fremtidens stjerner nå" vil kanskje virke en smule ambisiøst. Men et tilbakeblikk på festivalens og musikkonkurransens historikk viser man at mange av de unge som har deltatt i Ung klassisk, i dag er aktive og fremgangsrike profesjonelle musikere. De arbeider dels som frilansmusikere, dels som faste musikere i symfoniorkestre, operaen og andre formidlingsinstitusjoner. Det viser at man er på rett vei i talentutviklingsarbeidet på Sørlandet.

Det hevdes at for å bli profesjonell musiker må man, i tillegg til talent, ha minst 10.000 øvingstimer, et stort antall konsertopptredener og inngående kunnskap om repertoar og musikkteori i bagasjen. Å bli profesjonell musiker kan sammenlignes med å bli toppidrettsutøver. Det krever årelang systematisk innsats og all øving/trening er ferskvare som må vedlikeholdes hele karrieren gjennom.   

Ung klassisk – en møtearena for unge musikere og gode opplevelser for publikum

Ung klassisk tar sikte på å skape møteplasser som gir barn og unge muligheter til å presentere og utvikle sine talenter innen klassisk musikk. De unge gis profesjonelle scener og viktige møtepunkter for å knytte kontakter. I tillegg ønsker Ung klassisk at konsertene skal nå ut til et bredt publikum i alle aldre, og bidra til å øke interessen og oppslutningen om klassisk musikk. Ung klassisk byr på 11 konserter under festivalen.

Kammervorspiel, skolekonserter, symfoniorkester, matiné og talentfinale

I løpet av de 4 festivaldagene byr Ung klassisk på kammerkonserter med regionens mest talentfulle musikkungdom, stor konsert med Kristiansand Symfoniorkester der fjorårets solistprisvinnere får sin debut med profesjonelt orkester, skolekonserter, matiné med profesjonelle musikere, - og så rosinen i pølsa, finalekonserten der finalistene kjemper om gjeve priser i Ung klassisk talent. Programmet har et musikalsk mangfold som vil falle i smak hos de aller fleste som er glad i musikk.

Skolekonserter for fulle hus

Ung klassisk byr hvert år på 3 til 5 skolekonserter hvorav en av konsertene også er åpen for øvrig publikum.
Ung klassisk skolesekk har normalt 2 konserter med produksjoner som Ung klassisk plukker ut for målgrtuppen 1. - 5. skoletrinn. Disse konsertene har vært en suksess med fulle hus, og konsertene støttes av DKS. I tillegg tilbys Ung klassisk crossover der Lørdagsskolene i Agder holder åpen skolekonsert i Arendal kulturhus, Store Torungen. De senere årene har disse konsertene hatt rundt 400 publikummere - i hovedsak skoleelever fra 6. - 10- trinn, men også annet publikum

Talentutvikling på Sørlandet – et viktig samarbeid
Lørdagsskolene i Agder og Talentutviklingsprogrammet ved Universitetet i Agder har et utstrakt samarbeid og står, sammen med kulturskolene og fritidsmusikklivet, for den daglige talentutviklingen. Ung klassisk supplerer det hele med å skape en arena der unge musikere kan knytte kontakter og opptre på profesjonelle scener. Samarbeidet mellom disse aktørene er viktig for å skape muligheter for unge talenter.

Velkommen til konsertene!

 

 

Kontakt oss

Aust-Agder musikkråd
Postboks 240
4802 Arendal

E-post: aust-agder(a)musikk.no
Tlf 37 00 55 48

 

VIS KONTAKTSKJEMA OG KART