Fagsamling i Bergen for studieforbund og medlemsorganisasjoner

15.03.2017 16:24 Skrevet av K Wolff

VOFO Hordaland inviterer til fagsamling og sosialt samvær fredag 3. februar kl. 1700.

"To spor i voksnes læring – nytte eller dannelse?" - en forelesning ved Sturla Bjerkaker, tidligere generalsekretær i VOFO. Målgruppe: Ansatte og tillitsvalgte i studieforbund og deres medlemsorganisasjoner. Ansatte og tillitsvalgte i medlemsorganisasjoner i Musikkens studieforbund er altså hjertelig velkomne!

To spor i voksnes læring – nytte eller dannelse?
Kan og bør vi forene de to sporene i voksnes læring – nytten og dannelsen - og samle dem i et nytt kunnskapssyn? Vi kan se konturene av en slik forening i læreplanene for opplæring av flyktninger og asylsøkere; der framheves både en nytteverdi for arbeidslivet – det gjelder å komme raskest mulig i jobb – og en egenverdi – det gjelder å bli en aktiv og integrert samfunnsborger som tar del i det norske samfunnet, i demokratiet. Det nye felles sporet tar dermed opp i seg både det instrumentelle og eksistensielle perspektivet. Det har en kultur for læring, og en læring for kulturell forståelse og innsikt. Vi er dermed inne i både kultur- og utdanningspolitikken. Nyttevekstkurs, kurs i internasjonal politikk, kurs for profesjonsspesialisering og kurs i språkforståelse eller helse kan lett forstås både som egenverdi og nytteverdi.
Når to spor blir til ett bredt, tar vi utgangspunkt i innhold, ikke aktør. Hvem som tilbyr hva blir ikke det viktigste, men hva som tilbys til hvem, hvorfor og hvordan. En av studieforbundenes kvaliteter er at de «kan voksne» og at de har et rikt spekter av foreninger og organisasjoner bak seg.

Benytt anledningen til å bli kjent med kollegaer fra andre studieforbund og andre medlemsorganisasjoner og få faglig påfyll i starten av et travelt semester.

 

Tid: 3. februar kl 1700

Sted: Folkeuniversistetet Vestlandet, Jonas Reins gate 4

Påmelding til: hordaland@vofo.no innen 2. februar.

Arrangør: Voksenopplæringsforbundet (VOFO) Hordaland


Lett servering. Mineralvann, øl og vin til innkjøpspris.


Har du spørsmål, kontakt VOFO Hordalands regionkonsulent Torgeir Toppe tlf 959 32 693.

Her har vi målt akustikk

Kontakt oss

Hordaland musikkråd
Telefon: 55 55 76 80

E-post: hordaland (a) musikk.no

 

Georgernes verft 12, 5011 Bergen

VIS KONTAKTSKJEMA