Foto: Jo Tandrevold

Bård Vegar Solhjell ny styreleder i Norsk musikkråd

16.06.2017 11:16 Skrevet av NMR

Etter en lang fartstid i politikken annonserte Solhjell i fjor at han trekker seg etter inneværende stortingsperiode. Han hadde ingen nye planer, og spøkte med at han "fikk ringe First House hvis alt gikk galt". Nå er det klart at en av tingene han skal gjøre, er å være styreleder i Norsk musikkråd, etter at han ble enstemmig valgt under helgens årsmøte i Molde.

- Kultur er ikke et sidespor i samfunnet. Kultur er kjernen av det som betyr noe i livet, sa Solhjell til en lydhør forsamling under sin valgtale.
Det er ikke alle som vet hvor musikkinteressert mannen fra Naustdal er: Solhjell har gjennom oppveksten spilt fiolin og elgitar i band, og skiftet etter hvert til DJ-miksepult. Senere begynte han med politikk, og dette ble også starten på et bredere og mer idealistisk engasjement for musikk- og kulturlivet. I sin tid som kulturpolitisk talsmann for SV tok han blant annet til orde for bedre rammebetingelser for den kulturelle grunnmuren. Samtidig har han etterlyst mer kreativitet og originale ideer i utformingen av norsk kulturpolitikk. Han har bevart en stor musikkinteresse gjennom hele sitt voksne liv.

I helgen vedtok Norsk musikkråd et nytt handlingsprogram. Programmet understreker behovet for kartlegging og utbedring av lokaler til musikk og kultur. I tillegg ønskes det bedre samarbeid mellom det frivillige og profesjonelle kulturfeltet.

Med seg i styret får Solhjell blant annet med seg Bjørgulv Vinje Borgundvaag, som er tidligere statssekretær i Kulturdepartementet.

For ytterligere informasjon, eller intervjuavtaler kontakt generalsekretær i Norsk musikkråd Bjarne Dæhli:

Tlf. 950 62 358 / e-post: bjarne.daehli@musikk.no

Kontakt oss

Norsk musikkråd
Telefon: 22 00 56 00
E-post: nmr@musikk.no

PB 4651 Sofienberg
0506 OSLO

VIS KONTAKTSKJEMA OG KART