Foto: Norsk Filmdistribusjon / Fuglene AS

Gir penger til menn som vil starte mannskor

01.10.2018 15:00 Skrevet av Kjetil Lien Bjelke

28. september hadde mannskorfilmen «For vi er gutta» premiere i over 100 byer i Norge. Nå tilbyr Norges Korforbund 10 000,- kroner i støtte til menn som vil starte mannskor.

Forrige gang en mannskorfilm gikk på kino i Norge, skapte det en mannskorbølge over landet. Den gang het filmen «Heftig og begeistret» og handlet om Berlevåg mannskor. Nå håper Norges Korforbund at en kinofilm nok en gang skal skape en mannskorbølge i Norge.

-Mannskor skaper et unikt fellesskap der menn kan treffes. Samtidig er det skrevet utrolig mye flott musikk for mannskor, sier generalsekretær Åsmund Mæhle i Norges Korforbund om årsaken til at de nå satser på mannskor.

Det finnes over 250 mannskor rundt i landet.  I de store byene er interessen for mannskor stigende, men utover i landet er gjennomsnittsalderen i mannskor over 60 år. Blant de 50 nyetablerte korene som har meldt seg inn i Korforbundet de siste to årene, er bare tre av dem mannskor.

Egen nettside og oppstartspakke

For å skape nye mannskor, har Norges Korforbund etablert nettsiden startmannskor.no der de tilbyr etableringsstipend til nye kor. I tillegg kan de bidra til å skaffe dirigent og gratis øvingslokaler.

I For vi er gutta forteller Prepple Houmb om hvordan han fikk med seg noen kompiser og startet et mannskor. Nå håper Korforbundet at flere skal gjøre det samme.

-Vi tror kinofilmen «For vi er gutta» vil gi mange lyst til å synge i mannskor. Derfor vil vi gjerne hjelpe dem i gang, forteller Åsmund Mæhle.

Dokumentarfilmen om Mannskoret fra Oslo og følger koret de siste ukene dirigenten deres, Ivar Krogh Hovd, levde våren 2016. Det er en sterk film som viser hvordan samholdet i et mannskor kan hjelpe menn gjennom en vanskelig tid. Mannskoret har en rekke profilerte personer som medlemmer, blant andre Prepple fra DumDum Boys, Geir Schau og Rune Gokstad.

 

Kontakt oss

Norsk musikkråd
Telefon: 22 00 56 00
E-post: nmr@musikk.no

PB 4651 Sofienberg
0506 OSLO

VIS KONTAKTSKJEMA OG KART