Lars Vaular, Thom Hell, Ida Jenshus, Kvelertak og Montée kjemper om en sjekk på 100 000 kr

Montée

I fjor stakk Karpe Diem av gårde med den aller første Bendiksenprisen, en sjekk på kr 100 000,- og hyllest fra sine kollegaer. For det er nemlig artistene selv som stemmer frem sine favoritter. I år deler kulturministeren Anniken Huitfeldt ut prisen 19.mai, på GramArts årlige sommerfest på Parkteateret i Oslo.Bendiksenprisen skal bidra til talentutvikling innen norsk populærmusikk og administreres av landets største interesseorganisasjon for artister, GramArt. Prisen ble opprettet i 2009, i anledning GramArts 20-års-jubileum og gis av Kulturdepartementet.
Juryen består av styret i GramArt og de er henrykte over de mange innsendte forslagene. - Det yrer og gror i norsk popverden og etter fjorårets suksess, har vi fått inn mange sterke kandidater. Det er derfor en vanskelig prosess å plukke ut fem artister/band, men vi føler de fem nominerte representerer et bredt spenn av norske artister og viderefører Arne Bendiksens ånd, sier Harald Sommerstad, styreleder i GramArt.

En ære
Magdi & Chiraq i Karpe Diem vant Bendiksenprisen for første gang i fjor, som var starten på et fenomenalt år. - Det er noe helt spesielt og ærefult å få anerkjennelse fra sine egne kollegaer, sier guttene i den suksessfulle duoen.

Om Bendiksenprisen
Prisen er oppkalt etter nestor i norsk popmusikk, Arne Joachim Bendiksen som gikk bort i 2009. Bendiksen hadde stor innflytelse i norsk populærmusikk både som sanger, låtskriver og plateprodusent. Prisen skal være et bidrag til en artist som allerede har kommet et stykke på vei i sin karriere, som enten har minst en kommersiell utgivelse eller har konsertvirksomhet av et visst omfang å vise til. Prisvinner velges ut på bakgrunn av aktualitet, fra et vidt spekter av populærmusikalske uttrykk og uavhengig av organisasjonsmessig tilknytning. Bransjen, medlemmer av GramArt og andre har kunnet nominere mulige kandidater til prisen.

Fra artister til artiser
GramArt er landets største interesseorganisasjon for norske artister og har i overkant av 3 500 medlemmer innen alle sjangre og fra hele landet. Juryen for prisen er GramArts eget styre som består av artistene Harald Sommerstad (Minor Majority), Bård Jørgen Iversen (D.D.E.), Askil Holm, Elisabeth Andreassen, Arne Hurlen (Postgirobygget), Bjørn Gunnar Sando (Hellbilies), Maria Haukaas Mittet, Danny Young (Smoke Mohawk), Per Olav Hoff Mydske og Amund Maarud.

17.01.2013 Erica Berthelsen


Kontakt oss

Norsk musikkråd
Telefon: 22 00 56 00
E-post: nmr@musikk.no

PB 4651 Sofienberg
0506 OSLO

VIS KONTAKTSKJEMA OG KART