Presidentene i de to organisasjonene fikk hvert sitt innrammede medlemsbevis med musikkrådets verdigrunnlag. Fra venstre: Styreleder Bård Vegar Solhjell (NMR), President Rita H. Lystad (NMF), President Stein T. B. Høyer (NK) og Generalsekretær Bjarne Dæhli (NMR). Foto: Endre Lohne

Sammen er vi sterke!

11.09.2018 09:32 Skrevet av NMR

Norges Korforbund og Norges Musikkorps Forbund er tatt opp som medlemmer i Norsk musikkråd. Det frivillige musikklivet har dermed funnet sammen i en felles paraply og interesseorganisasjon.

Etter at begge organisasjonene gjorde enstemmige vedtak om innmelding på sine respektive årsmøter i vår, var det styrets enstemmige innstilling at medlemskapene blir innvilget. Med stor applaus ble søknadene vedtatt ved akklamasjon på det ekstraordinære musikktinget til Norsk musikkråd.

På årsmøtet hersket det stor enighet i debatten og ord som historisk, endelig, gledelig og helt naturlig var gjennomgangstonen. Med de to organisasjonene som gjeninnmeldte er nå utøvere og arrangører innenfor det frivillige musikklivet samlet i en paraply. Musikkrådet kan med fornyet styrke fremføre standpunkter og saker på vegne av de organiserte hobbymusikerne og den frivillige musikkscenen, som nå teller 35 nasjonale organisasjoner. Totalt representerer disse 300.000 personer som har musikk som sin hobby og lidenskap.

Norges Korforbund og Norges Musikkorps Forbund har tilsammen 90.000 medlemskap over hele landet. Til Musikktinget i 2019 vil styret legge frem et forslag til innfasing av de to organisasjonene, med hensyn til stemmevekt, kontingent og representasjon. Det er satt ned en forberedende arbeidsgruppe under ledelse av styremedlem Bjørgulv Borgundvaag som skal legge frem sin anbefaling i januar.

Kor, korps, band, orkester og konsertarrangører finnes over hele landet, i alle former og størrelser. I det frivillige musikklivet er det om lag:

I tillegg finnes det mange kulturskoleorkestre og mange små vokalgrupper. Det er også mange band som ikke er organisert. I tillegg kommer en rekke engasjerte kultur- og musikksjeler som er tilsluttet organisasjoner som FONOKO, EVTA og MFO.


Kultur er ytringer

- Sang og musikk fra barn og unge utøvere er kunst og viktige ytringer, sa kulturminister Trine Skei Grande i en personlig og engasjerende tale til Musikktinget.

Kultur er ytringer - les hele saken



Folldal er Norges musikkommune 2018

Kulturminister Trine Skei Grande utropte vinneren på årsmøtet til Norsk musikkråd.  –En svært gledelig nyhet, sier ordfører Hilde Frankmo Tveråen. Prisen er på 50.000 kr og skal gå til et musikktiltak i kommunen.

Folldal er Norges musikkommune 2018 - les hele saken



Bilder fra Musikktinget

Her finner du flere bilder fra Musikktinget.

Bilder fra Musikktinget - les hele saken



Musikktinget 2019

Neste ordinære årsmøte gjennomføres på landsmøtehelgen til Norsk musikkråd og Musikkens studieforbund i Tromsø 24.-26. mai 2019.


Kontakt oss

Norsk musikkråd
Telefon: 22 00 56 00
E-post: nmr@musikk.no

PB 4651 Sofienberg
0506 OSLO

VIS KONTAKTSKJEMA OG KART