Norsk musikkråd kårer Norges beste musikkommune

Målet er å sette fokus på hvilke ambisjoner norske kommuner har for sitt lokale musikkliv og hedre kommuner som satser helhetlig og langsiktig.

Norsk musikkråd har hvert år siden 2013 kåret en norsk kommune som har utmerket seg i arbeidet med å tilrettelegge for lokalt musikkliv. Kåringen tar utgangspunkt i hvilke muligheter innbyggere i alle aldersgrupper har til å delta i og oppleve musikk (dette i tråd med Norsk musikkråds verdigrunnlag). Juryen ser blant annet etter i hvilke grad kommunens musikkvisjoner er nedfelt i planer og strategier, og hvor synlig aktør kommunen er i det lokale musikklivet. Ikke minst er det viktig at kommunene legger til rette for at innbyggerne har ordentlige og egnete øvingsfasiliteter og arenaer for fremføring.  


Folldal er Norges musikkommune 2018

Kulturminister Trine Skei Grande utropte vinneren på årsmøtet til Norsk musikkråd.  –En svært gledelig nyhet, sier ordfører Hilde Frankmo Tveråen. Prisen er på 50.000 kr og skal gå til et musikktiltak i kommunen.

Gloppen er Norges musikkommune 2017

Årets vinner har gjort en stor innsats for å gi alle aldersgrupper muligheten til å oppleve og delta i musikk. Gloppen i Nordfjord er Norges musikkommune 2017. Vi gratulerer!

Arendal kåret til Norges musikkommune 2015

I knivskarp konkurranse med 18 andre kommuner, mottok  Arendal mottok den gjeve utmerkelsen på hjemmebane onsdag 17. august. Kulturminister Linda Hofstad Helleland overrakte prisen til en begeistret ordfører Robert C. Nordli på et arrangement under Arendalsuka 2016.

Hamar kåret til Norges musikkommune 2014

Under Norsk musikkråd sitt Musikkting på Hamar ble det i dag klart at Hamar kåres til Norges musikkommune 2014. Prisen gjør stas på en kommune som yter en ekstra innsats for sitt lokale musikkliv.

Stavanger kåret til Norges musikkommune 2012

Under Norsk musikkråds årsmøte i Trondheim i dag ble det klart at Stavanger kåres til Norges musikkommune 2012. Prisen deles ut for første gang i år. Norsk musikkråd vil med denne prisen gjøre stas på en kommune som gjør en ekstra innsats for sitt lokale musikkliv.

Kontakt oss

Norsk musikkråd
Telefon: 22 00 56 00
E-post: nmr@musikk.no

PB 4651 Sofienberg
0506 OSLO

VIS KONTAKTSKJEMA OG KART