Norsk musikkråd

samarbeidsnettverk og interesseorganisasjon

Til nettsiden

Musikkens studieforbund

kurstilskudd og opplæring i det frivillige musikklivet

Til nettsiden

Fylkesavdelinger

felles kontaktpunkt og samarbeidsorgan for fylkets musikkliv

Til nettsiden

Organisasjoner

oversikt over medlemsorganisjonene

Til nettsiden

Melder seg inn: Norges Musikkorps Forbund søker medlemskap i Norsk musikkråd. Foto: NMF

Musikklivet søker sammen

09.05.2018 09:24 Skrevet av Kjetil Lien Bjelke

Både Norges Musikkorps Forbund og Norges Korforbund har nå vedtatt at de ønsker å melde seg inn i Norsk musikkråd. Dermed er det stor sannsynlighet for at det frivillige musikklivet vil stå samlet under én paraply fra høsten av.

Under landsmøtet i helgen vedtok Korpsforbundet enstemmig å søke medlemskap i Norsk musikkråd (samarbeidsnettverk og en interesseorganisasjon for musikklivet i Norge). 2018 har offisielt status som «Musikkorpsenes år» og markerer samtidig Norges Musikkorps Forbund sitt 100-årsjubileum.

-Det er litt ekstra stas at det også ser ut til å være året for gode samarbeid i musikklivet, mener styreleder i Norsk musikkråd, Bård Vegar Solhjell, og fortsetter: -Både kor og korps er sterke folkebevegelser, og en del av det sosiale limet i mange lokalsamfunn. Det er en god følelse å kjenne på at samarbeidsklimaet innad i det frivillige musikklivet er bedre enn på nesten 20 år.

Styreleder i Musikkorpsforbundet, Rita Hirsum Lystad, er like begeistret som Solhjell over framtidsutsiktene: -Vi er av den holdningen at det er viktig med et samlet norsk kulturliv. Det er mye lettere å få gjennomslag for noe når man kan snakke med én felles stemme; ikke minst overfor politisk myndigheter.

Norges Musikkorps Forbund representerer til sammen nærmere 60 000 medlemmer og er dermed landets største frivillige kulturorganisasjon.

Kontakt oss

Norsk musikkråd
E-post: nmr@musikk.no

Musikkens studieforbund
E-post: msf@musikk.no

Telefon: 2200 5600

Besøksadresse: Trondheimsveien 2 (inngang Herslebs gate)
Bygg J/K, Spirehuset/Kornhuset, 6. etg

Postadresse:
Postboks 4651 Sofienberg
0506 Oslo